INFOSESSIES

 

 

Geboortewens

Heb je je droombevalling in je hoofd of weet je niet goed wat je mag verwachten? Kom gerust eens langs om een geboortewens samen te stellen. Ik geef je voldoende uitleg op keuzes te kunnen maken. Maak je top 5 en neem het met je mee om dit met je gynaecoloog te bespreken. Op die manier weet je wat je mag verwachten ook als het wat minder vlot gaat. Alles is bespreekbaar. Sta je wat angstig tegenover de bevalling? Pak het heft in handen en praat met jouw vroedvrouw zodat je zorgeloos je bevalling tegemoet gaat.

 

Borstvoedingscursus

Vind je het moeilijk een keuze te maken tussen fles- en borstvoeding? Heb je vragen over hoe het precies in zijn werk gaat? Stel je je vragen bij afkolven van moedermelk of het geven van kunstvoeding? In de info-sessie leggen we haarfijn uit wat de voor- en nadelen zijn van deze voedingswijzen. We zoeken samen uit welke wijze het best past bij jouw persoonlijkheid en je leefwijze.

 

Zwangerschapscursus

Tijdens deze infosessie informeer ik jullie graag over hoe de geboorte van jouw baby zich aankondigt en wat je mag verwachten van de arbeid en de bevalling. Zoals jullie wel weten kan een goede voorbereiding op zo’n life-event veel angst reduceren en stress voorkomen. Een ontspannen vrouw bevalt wel 10 keer zo vlot! Dat is toch de moeite waard, niet?

Pufles

Een eenvoudige en veilige manier voor een vlottere en meer comfortabele arbeid of geboorte met minder angst en minder pijn. Tijdens deze cursus leer je ontspannings- en ademhalingsoefeningen om weeën te kunnen opvangen. Geen stress of paniek. Na deze les sta je zelfverzekerd in je schoenen. Breath in.. Breath out… Relax… You’re having a baby!

 

HypnoBirthing

Ik heb niet stilgezeten de laatste 6 maanden. Ik schoolde me bij tot HypnoBirthing instructor. In deze 5 delige cursus leren we jullie als koppel aan hoe de bevalling intens te beleven vol zelfvertrouwen in je eigen lichaam en in je baby. Jij en je partner worden ademhaling, -ontspanningsoefeningen, visualisaties en zelfhypnose aangeleerd om de geboorte op een comfortabele en vlotte manier te beleven. Je start idealiter rond de 32ste zwangerschapsweek.

 

Draagconsulent

Als draagconsulent in wording en ervaringsdeskundige kan ik jullie heel wat info geven omtrent het juiste draagsysteem voor jou en je baby. Een draagdoek of draagzak? Het zegt je nu misschien nog niet veel maar het gevoel van jouw baby dicht bij je op je buik maakt jullie weer één en de connectie tussen jullie wordt sterker. Je hebt ook je handen vrij. Handig toch? Laat het mij maar weten als je draagsystemen wenst uit te testen. Just a call away!

 

Een infosessie duurt doorgaans 1,5 u tot 2 u.

De kostprijs voor een cursus: 45 euro per cursus.

Contacteer mij hier voor meer info