OVER OLIVIA

IMG_1150

Mijn naam is Olivia Jones. Ik ben 32 jaar, gehuwd en moeder van 2 enthousiaste kinderen.

In 2006 startte ik de opleiding vroedkunde aan het K.H.B.O. te Brugge. Na het behalen van mijn diploma kon ik aan de slag op de N.I.C.U. in het AZ Sint Jan te Brugge. Deze dienst staat beter bekend als intensieve zorgen voor de pasgeboren prematuur of voldragen baby. Het werd me vrij snel duidelijk hoe gepassioneerd ik ben in het zorgen voor mensen. Die kleine wezentjes die ooo zo fragiel en kostbaar zijn nam ik graag onder mijn hoede. Naast het instaan voor de zorg van de baby werd van ons verwacht dat we ook de ouders onder onze vleugels namen. Op de N.I.C.U. leerde ik dat pijn tastbaar en voelbaar is. Je ziet het van dichtbij maar voelt het kilometers ver. Ik leerde wat intens geluk is en wat lijden is. Wat zorgeloos leven is en wat overleven is. De N.I.C.U. is een eiland waar tussen geluk en verdriet een fijne lijn is.

Na enkele jaren kon ik zelf ondervinden wat het was om van een kleine spruit onvoorwaardelijk te houden. Wat daarbij kwam kijken was onbeschrijfelijk. Mijn kleine meisje was geboren en belandde i.p.v. in mijn armen in een couveuse. Ik stond plots aan de andere kant. Waar was mijn gelukzalig gevoel? Ik werd ontslagen uit het ziekenhuis en kwam thuis in een wereld waar geen baby was maar ook geen zwangerschap meer. Ik stond precies op dezelfde plaats als waar ik 8 maanden geleden stond. Een enorme leegte kwam op mij af en maakte mij gevoelloos voor een tijd. Dit werd een ommekeer in mijn loopbaan. Mijn inlevingsvermogen was altijd al een troef om mij te ontfermen over zowel de baby als de ouders maar nu was ik nog meer gedreven. Ik wou een vroedvrouw zijn met de finishing touch! Voldoening kreeg ik pas als ik een glimlach op de ouders hun gezicht kon toveren. Foto’s werden vaak getrokken zodat de ouders toch een glimp konden opvangen van gemiste momenten. Ik stimuleerde ouders om hun kind skin to skin te knuffelen en het contact zo intens als mogelijk te maken. Bij verdriet was ik een schouder om op te huilen om de ouders daarna weer moed te geven om door te gaan. Ik wou het de ouders zo gemakkelijk mogelijk maken en dat kon ik tot ze naar huis vertrokken. Er restte me enkel de vraag “wat als ze thuiskomen, kan iemand ze opvangen en begeleiden?”.

Na 6 jaar beëindigde ik mijn carrière op de N.I.C.U. om vrouwen te ondersteunen tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Opnieuw leg ik de lat hoog en wil voor jullie niet enkel een vroedvrouw zijn die vroedkundige zorgen toedient. Ik wil er zijn om het jullie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Naast het deskundig opvolgen van de zwangerschap en het opvolgen van de moeder en de baby na de bevalling, neem ik de tijd om jullie vragen te beantwoorden en om een steun te zijn in deze zalige periode. Indien borstvoeding moeilijk gaat ben ik er voor je met deskundig advies met alles er op en er aan. Mijn tas zit vol trucjes en middeltjes om u onmiddellijk te kunnen helpen.

 

2015:   Zelfstandige ondernemer kinderdagverblijf Li-Lo-La.

2016:   Zelfstandige ondernemer, Opstart Praktijk Olivia Jones, vroedvrouw aan huis

2017:  Opleiding Postpartum consulent, Lieve Van Weddingen, Opleiding, Reiki graad 3

2019:  Opleiding baby massage docent, Hypno Birthing, Toegepaste Kinesiologie