EEN VROEDVROUW TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

shutterstock_447097777

Loopt mijn zwangerschap wel vlot? Ik voel mij baby minder vaak stampen… Is dat normaal? Ik maak mij zorgen om het gewicht van mijn baby…

Als zwangere vrouw of verse mama heb je wel duizend vragen die je bezighouden… Wens je meer zekerheid over het welzijn van de baby? Vanaf het begin van je zwangerschap sta ik voor je klaar om jou en je gezin te begeleiden in mijn praktijk of aan huis. Ik observeer de algemene gezondheidstoestand van jou en jouw baby en beantwoord al je vragen. Naast dit klassiek vroedkundig onderzoek neem ik graag tijd om u emotioneel te ondersteunen tijdens deze prachtige en intensieve gebeurtenis. Verder ondersteun ik je bij het geven van borstvoeding of geef ik informatie bij het geven van flesvoeding.

Om met elkaar vertrouwd te geraken is het aangenaam elkaar te ontmoeten tijdens de zwangerschap. Ik controleer alvast de verloskundige parameters en de harttonen van de baby. Daarop volgt een gesprek om je te voorbereiden op de geboorte en sta ik volledig achter je als je je droombevalling wil nastreven. Communicatie is de enige manier. Ik leg contact met jouw gynaecoloog of geef je het geboorteplan mee. Tijdens de consultatie met de gynaecoloog wordt dit plan besproken om de gewenste manier van bevallen mogelijk te maken.

Ook als je zwangerschap niet loopt zoals gepland ben ik een luisterend oor en geef ik de gepaste ondersteuning.

Na de bevalling of tijdens je verblijf op materniteit geef je mij een seintje. Meestal kom ik de dag van je thuiskomst even langs en de dagen daarna. We oefenen het babybadje eens in de loop van de week en we zorgen dat je goed gesetteld bent. Kortom, ik geef je de tips and trics rond het hele baby gebeuren. De eerste week kom ik in normale omstandigheden 3 tot 4 keer bij je langs. De tweede week 2 tot 3 keer (1 uur per consult) maar dit steeds op jouw gevoel.

Ik ben een vroedvrouw met een tas vol trucjes. Het is zo dat ik het leuk vind probleempjes direct aan te pakken. Is er nood aan een tepelzalf, tepelhoedjes, luierzalf of middeltjes tegen reflux en krampen? Dan laat ik graag al een kleine hoeveelheid van het middeltje achter zodat je onmiddellijk aan de slag kan om probleempjes aan te pakken en hoef je niet meteen naar de apotheek te lopen.

Als lid van de vroedvrouwenvereniging VBOV volg ik verschillende work-shops en studiedagen per jaar. Op die manier tracht ik steeds op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.